Fem miljøvenlige vandlege til weekenden

Mine unger elsker at lege med vand. Og selvom sommeren er ved at gå på hæld, går de ikke af vejen for en rask vandkamp. Jeg er på ingen måde vand-hellig – vand er til for at blive brugt. Men faktum er, at det er vandspild, når de pjasker rundt eller sætter havevanderen til, så de kan løbe igennem den. Jeg har derfor tænkt over, om vi kan få en anelse mere omtanke ind i vores vandlege. Det skal stadig være sjovt, vi skal stadig blive våde, men vi skal ikke spilde helt så meget vand.

Jeg håber, du vil lade dig inspirere af mine vandlege og give den gas med en af dem i weekenden. Jeg krydser i hvert fald fingre for, at det bliver godt vejr.

Nr. 1: Fyld vandpistolerne med omtanke
Min søn og hans kammerater er vilde med super soakers, og de kan ikke blive store nok. Men i stedet for at fylde dem under hanen, fylder vi dem nu op fra en stor balje med vand. Så står hanen ikke og løber, og vandspildet bliver lidt mindre.

Nr. 2: Vandballoner går aldrig af mode
I sommerferien var ungerne sammen med fætre og kusiner, og der lagde vi super soakers på hylden for en stund og fandt i stedet de gode gamle vandbomber frem. Fyld en ballon med vand og kast dem på hinanden. Du bliver pænt våd, hvis den f.eks. bliver kastet ned fra et træ, og så sparer du en masse vand.

(Til gengæld er vandballoner produceret af plastic og kan kun bruges én gang).

Nr. 3: Udfordr hinanden til hvem der henter is
Giv hinanden et iskoldt gys med en ’bucket challenge’. Sæt en udfordring op, f.eks. ’hvem henter is?’ og fyld så en spand med iskoldt vand. Den, der nægter at hente is, tager ’the bucket challenge’. Min mand tog kun imod udfordringen én gang i sommers, så hentede han is resten af tiden.

Nr. 4: Find vandkanden frem
Denne leg er nok mere for de voksne. Når blomsterne trænger til vand, er jeg begyndt at vande dem med vandkande frem for havevanderen. Det bruger mindre vand og du får rørt dig samtidig. Engang imellem kan jeg ovenikøbet lokke mine børn til at hjælpe mig.

Nr. 5: Regn og badetøj er den perfekte kombination
Du skal ikke fortvivle, hvis det bliver regnvejr. Regn og badetøj er nemlig den perfekte kombination. Giv ungerne badetøj på, når det regner, og lad dem løbe om kap i regnen. Hurtigst rundt om huset eller rundt om træet bagerst i haven. I bruger ikke grundvandet og har det herresjovt samtidig.

Leave a Reply

%d bloggers like this: