Kan du smage forskel?

Hvad drikker du? Vand fra hanen eller vand på flaske? Det er nok de færreste, der tænker over det, men postevand er faktisk et billigere, sundere og mere miljøvenligt valg. Og hvad så med smagen? Vi har spurgt en række folk på gaden, hvad de synes.

I Danmark er vi heldige at have både rent og velsmagende drikkevand, som kan tappes direkte fra vandhanen. Forbruget af flaskevand herhjemme har ligget stabilt de seneste år, omkring de 20 liter per indbygger hvert år. Men hvorfor vælger mange så stadig at købe vand på flaske? Nogle tror måske, at det er sundere end postevand. At det smager bedre. Eller også er det den praktiske flaske, som er god, når man er farten.

Jeg har ikke svaret – men vi har for sjov spurgt en række folk på gaden, hvilken vandsmag de foretrækker. Vi lavede en blindsmagning mellem kildevand, naturlig mineralvand (som er kildevand tilsat mineraler) og drikkevand fra hanen. Og det blev en sikker sejr til… Trommehvirvel… vores eget danske drikkevand! Kildevand fik 31% af stemmerne, mineralvand 8% og postevand løb af med 61% af stemmerne.

Se nogle af reaktionerne i videoen her.

 

Som inspiration og en lille opfordring til at drikke mere postevand, har jeg samlet 3 gode grunde til at skippe flaskevandet.

  1. Det er bedre for miljøet
    Flaskeproduktionen er skadelig for miljøet. Plastikflasker forurener naturen, og generelt bruges der op til 500 gange mere energi til at producere og transportere flaskevand end drikkevand.
  2. Det er bedre for dit helbred
    Lad mig slå det fast én gang for alle. Kildevand og naturligt mineralvand er ikke sundere end postevand. Faktisk indeholder flaskevand ofte flere bakterier end vandhanevand (dog ikke mængder vi bliver syge af), mens kravene til drikkevandet i Danmark er nogle af de højeste og skrappeste på verdensplan.
  3. Det er bedre for pengepungen
    Postevand kan tappes direkte fra din vandhane derhjemme, og prisen ligger på omtrent 6,3 øre per liter (!). Mens flaskevand i butikkerne snildt kan koste mellem 15-20 kr. for en halv liter. Så ikke nok med at postevand er både sundere og mere miljøvenligt, du kan også spare mange penge ved at vælge det fremfor flaskevand.

Prøv at lave en blindsmagning med familien derhjemme og se hvilken vand, I foretrækker.

Written by lizaandersen

Jeg blogger om vand i hverdagen, og hvordan vi alle kan blive bare lidt bedre til at bruge vand med omtanke.

Skriv et svar