10 køkkentrends der hitter lige nu

Funktionelt, autentisk og holdbart – det er køkkenmoden anno 2017.

Står du over for at skulle lave nyt køkken eller friske det gamle op, så fortvivl ikke. Her er de ti hotteste køkkentrends lige nu. Den bedste nyhed er, at moden holder mange år frem.

1) Fra “samtalekøkken” til værksted

Køkkenet er ikke længere et showroom – og så alligevel. Det er blevet til et madværksted, hvor du flittigt deler dine resultater på sociale medier i lækre kompositioner. Så vær ikke bange for at komme mel på bordet, og lad køkkenredskaberne stå fremme. Det ser flot ud på Instagram.

2) Frem med oldemors gamle gryder

Vi fascineres af ting med mening og historie. Hiv oldemors gamle gryder og piskeris ned fra loftet eller gå på loppemarked og find gamle køkkenarmaturer, skabe eller skuffer. Skab et moderne køkken med genbrugsguld, der har både patina og sjæl.

3) Find inspiration i naturen  

Ligesom i resten af boligindretningen anno 2016 er naturens materialer og farver et hit i køkkenet. Det kliniske, sterile showkøkken er yt. Grøn og grå er in. Og så er naturmaterialer ikke til at komme udenom. Mix af marmor- og træmønstre er et hit, og vær ikke bange for rå materialer som sten, læder og træ.

4) Tag det bedste fra industrikøkkenet

Det traditionelle landkøkken går aldrig af mode, men lige nu hitter rustikke køkkener med inspiration hentet fra restaurationsverdenen. Topprofessionelt udstyr er i høj kurs, og maskiner som f.eks. vakuummaskiner, fleksible vandhaner med udtræk og bruser, dampovne og avancerede kaffemaskiner sniger sig lige så stille ind i almindelige køkkener.

5) Design skal holde i mange år

Vi skifter ikke længere køkkener ud hvert andet år. Derfor skal designet kunne holde fem eller måske ti år. Det betyder et enklere design i simple materialer som træ og sten, der er skåret ind til benet. Køkkenet skal ældes med ynde og ikke stå som et fashion statement fra sidste sæson.

6) Vi elsker (stadig) hygge

Danskerne er vilde med hygge, men hvor køkkenerne tidligere var lidt kolde og stringente i deres design, er der nu fuld blus på hyggen. Vælg materialer, der varmer, og stil de ting frem, som du ikke kan undvære i hverdagen og holder mest af.

7) Dit køkken er lige så unikt som dig

Vi vil have personlige køkkener, som vi selv har designet. Ressourcer er blevet et spørgsmål om, hvad du kan lave – ikke hvad du kan betale dig fra. Vær unik – skab dit eget køkken med din egen stil, som vennerne vil elske at lade sig inspirere af.

8) Kæl for detaljerne

Det er detaljerne, der skaber helhedsindtrykket. Derfor tæller det, når du kæler for detaljerne. Sæt salt- og peberkværn, kogebøger, skærebrætter frem. Hav dine tallerkener, kopper og glas på åbne hylder. Det er med til at gøre dit køkken mere personligt og knap så sterilt.

9) Bæredygtighed er kommet for at blive

Vis hvor bæredygtig du er med hjemmedyrkede krydderurter og udvalgte grøntsager, som du dyrker i potter. Det signalerer omtanke og overskud – og ser samtidig pænt ud.

10) Køkkenet er til for at blive brugt

Tiden er løbet fra køkkenmaskiner, der bare fylder og ikke bliver brugt. I dag handler det om at have et funktionelt køkken, der fungerer. Køkkenet er skåret ind til benet, så det passer ind i en travl hverdag.

Leave a Reply

%d bloggers like this: