Nogle gange ville jeg ønske, jeg var Leonardo DiCaprio

For Leonardo DiCaprio får hele verdens opmærksomhed, når han bruger sin Oscartale til at sige, at klimaforandringer er den største trussel mod menneskeheden, eller når han redder tigrene i Nepal og regnskoven i Sumatra, og hans fond når ud til 25 millioner følgere på sociale medier.

Det er selvfølgelig sagt med et glimt i øjet, for nu er jeg ikke én, der tiltrækker opmærksomhed på samme måde, som en verdensstjerne gør. Men betyder det, at vand med omtanke ikke er et lige så vigtigt budskab? Nej, det gør det selvfølgelig ikke. For vi har noget helt unikt i Danmark – rent drikkevand – og det skal vi blive ved med at have i mange år.

foto4-2500x1500px-lr
“Spar på vandet – men hvordan??” Få det nemme svar her

Hvem kan være uenige i vand med omtanke?
Derfor kunne jeg godt tænke mig at spørge dig, hvad du synes, der skal til, for at vand kommer på dagsordenen? En ting er vores drikkevand. Noget andet er, når vi bruger vores grundvand til f.eks. at skylle ud i vores toiletter. Skal vi blive ved med det? Eller skal vi finde smartere metoder? Og hvad med al den energi vi bruger på at opvarme vores varme vand. Det må da kunne gøres smartere.

I FM Mattsson Mora Group samarbejder vi bl.a. med offentlige institutioner som børnehaver, hospitaler og lufthavne om, hvordan de kan blive bedre til at bruge vand med omtanke og ovenikøbet spare penge på deres i forvejen stramme budgetter. Det er da et godt budskab. Gør noget godt for miljøet og spar penge samtidig.

Hvordan kommer vand på din nethinde?
Men det er ikke nok. Vi skal helt ud i de små hjem. Ud i dit hjem. Så du tænker på dit vandforbrug, og hvordan du opvarmer dit varme vand, med lige så stor naturlighed som du tænker på dit elforbrug. Flere og flere af os køber økologisk, har hjemmet fyldt med i elspareskinner og elsparepærer, men hvor mange af os har f.eks. installeret en koldstartvandhane, der sparer store mængder energi år efter år?   For du kan også spare rigtig mange penge.

Så hvad skal jeg gøre for, at vand kommer på din nethinde? Uddele gratis ’Vand med omtanke’ påføringstatoveringer på Strøget og i stormagasiner? Få Medina, Christopher eller en anden kendt dansker til at gøre vand med omtanke til deres sag? Organisere testfamilier og protestmarch? Jeg er åben for alle forslag og vil gerne høre, hvad du mener. For vand med omtanke er vores fælles ansvar.

Leave a Reply

%d bloggers like this: