Er du klar til en vandhane, der siger godmorgen til dig?

Fremtiden byder på rå designtrends, skjulte vandhaner og grønne vandhaner. Og så kan du godt forberede dig på den intelligente vandhane. Fremtiden er på vej, og den er lige om hjørnet.

Vandhanen er i bund og grund et meget simpelt produkt, der regulerer og blander varmt og koldt vand, og sådan har det været de sidste 100 år. Men det ændrer sig med hastige skridt, og du kan godt forberede dig på den fagre nye verden.

I skabet eller out in the open? Der er noget for enhver smag
Hvis du er til et råt look og retrodesign, har jeg gode nyheder til dig. For noget af det allerhotteste lige nu er den rå vandhane, der gerne må ligne noget fra 40’erne eller 50’erne. Ud med det minimalistiske udtryk og ind med det rå, industrielle udtryk, der er inspireret af industrialiseringens dampende produktionsmetoder. Vi skal back to basics, hvor en vandhane selvfølgelig også ligner en vandhane og tager en prominent plads i køkkenet.

I den totalt modsatte grøft er de integrerede vandhaner. Det er for dig, der ønsker et enkelt udtryk. Teknikken flytter ind i væggen eller håndvasken og kun udløb og betjening vil være synligt. Denne ultrahotte tendens er især slået igennem hos hoteller og lufthavne – og jeg er fuldstændig overbevist om, at denne trend nok skal fortsætte ind i de danske hjem.

Få et unikt kig ind i alle de overvejelser, der lægger bag din vandhane – du vil blive overrasket.

Glæd dig til at bade i en tåge af vand
Vandhaner er ikke gået fri af miljøtrenden. Vi har set den i nogle år f.eks. i form af vandsparefunktioner og filtrering af vandet, men der er også kommet stort fokus på, hvor miljøvenligt din vandhane er produceret. Vandhanerne skal laves med energivenlige produktionsmetoder og bæredygtige materialer. Forbrugerne og myndighederne stiller krav som aldrig før, og det driver udviklingen af endnu mere miljøvenlige vandhaner med lavt CO2-aftryk.

Og så kan du godt forberede dig på at tage bad eller vaske hænder i en tåge af vand. Mange vandhaner og brusere bruger allerede den vandbesparende funktion at blande luft i vandet for at mindske hvor mange liter, der løber ud i minuttet. Den gode nyhed er, at vi bliver i stand til at blande endnu mere luft i vandet, så du i fremtiden f.eks. kan bade eller vaske hænder i noget, der minder om tåge, men er lige så dejligt som det bad, du tager i dag.

Gør dig klar til at tale med din vandhane
Og dog… en længerevarende samtale med din vandhane skal du nok ikke forberede dig på, men du kan være stensikker på, at den bliver intelligent i fremtiden. I Japan er elektroniske og intelligente vandhaner, som f.eks. kan køre dit yndlingsbruseprogram, nemlig noget af det hotteste.

3 gode grunde til, at din næste vandhane skal være berøringsfri – se dem her:

Men der går nogle år, før vi ser det i Danmark. Dels er der nogle helt basale ingeniørmæssige udfordringer, som skal løses, når man blander vand og elektricitet i samme produkt. Dels er danskere noget mere traditionelle, så der går nok nogle år, før du synes, det er helt naturligt, at din vandhane siger godmorgen til dig.

 

 

2 kommentarer

Leave a Reply

%d bloggers like this: