Tillykke – du er nordisk mester i vandforbrug

Der er god grund til at være stolt over at være dansker. Vi er nemlig helt suveræne til at bruge vand med omtanke. Hvor du bruger 106 liter vand i døgnet, bruger en nordmand 197 liter vand.

Selv hvis vi kigger på andre lande, vi normalt sammenligner os med, ligger vi også langt foran. Det gælder bl.a. Tyskland, hvor hver tysker i gennemsnit bruger 120 liter vand i døgnet og USA, der næsten sprænger listen med 296 liter vand i døgnet per amerikaner.

Men tilbage til vores nordiske broderfolk. En nordmand bruger i snit 87 liter vand mere i døgnet end en dansker. Det er immervæk en del. Det skal nok tilskrives det faktum, at vand og energi er væsentlig dyrere i Danmark. Så vi har haft mere incitament til at spare! Over de sidste 10 år er det lykkedes danskerne at spare 15% på vores daglige vandforbrug. Det skyldes bl.a., at vi er blevet gode til at installere vandbesparende brusere og vandhaner. Kan vi så blive bedre? Helt sikkert! Vi skal altid bruge vand med omtanke, men vi kan specielt blive gode til at bruge mindre energi til at varme det varme vand op. Det er nemlig noget, der batter rigtig meget i vores samlede energiregnskab.

 FMM_Vandforbrug-Final-full.jpg

Written by olesander

Jeg blogger om bæredygtighed og grøn energi og jeg har en mening om mange ting, også hvad politikerne skal gøre for at sikre Danmark vand med omtanke.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s