Lær børnene at spare på vandet

Sådan gør du dit barn til en superstjerne!

Vi elsker alle vores børn og ønsker det bedste for dem. Men vi efterlader dem også en verden, hvor vi har svinet med vores ressourcer og i mange år haft hovedet under armen. Til gengæld tror jeg på den næste generation. De skal nok få styr på det, hvis vi hjælper dem godt på vej.

 Mine børn er meget klogere end mig. De bekymrer sig mere om verden. De er mere oplyste. De tænker mere over tingene. Og fræser knap så meget rundt på knallert, som jeg gjorde i deres alder.

 Men de glemmer også at slukke for lyset. Tager ufattelige lange bade. Og lufter ud med radiatorerne kørende for fuld hammer.

Du ved ligeså godt som jeg, at varme, vand, el og alle vores andre ressourcer hverken er gratis eller uendelige. Men med tre nemme tommelfingerregler, kan vi gøre vores børn til superstjerner, så de får en verden, hvor de ikke behøver bekymre sig om energiforbrug og rent drikkevand.

Tommelfingerregel#1: Nyt er godt
Vi bliver hele tiden klogere, og en ny vandhane er bare smartere end en, der er 10 år gammel. Det gælder både funktionalitet og komfort. Så lad os være intelligente og innovative.

Tommelfingerregel#2: Hovedet er til for at blive brugt
Det er dumt ikke at fikse et toilet, der løber. Det er dumt at lade alle elektriske apparater stå tændt. Det er dumt at fyre for gråspurvene. Vi behøver bare tænke os lidt om, så har vi allerede gjort rigtigt meget.

Tommelfingerregel#3: Ingen hellige køer
Ressourcer er til for at blive brugt, så lad være med at være hellig. Det er ok at tage et karbad, vaske bilen med haveslangen eller lege vandkamp. Afholdenhed er ikke svaret, men derfor kan vi godt være respektfulde over for det, vi giver videre til vores børnebørn.

1 kommentar

Leave a Reply

%d bloggers like this: