Dine vandvaner afslører, hvem du er

Du tænker nok ikke over det, men dit vandforbrug siger faktisk meget om dig. Jeg er stødt på mange spøjse typer gennem min tid i branchen – men nogle går altid igen. Er du den ubekymrede, afslappede, miljøbevidste eller hellige?

Når jeg udvikler nye vandhaner og brusere skal de afspejle de vaner, som brugerne har derhjemme, og de skal imødekomme krav om alt fra funktionalitet over æstetik til miljøvenlighed. Det er ikke nogen let opgave, men det er altid skægt at sætte sig ind i, hvordan danskerne bruger vand i deres dagligdag – og lad mig sige, at nogle gør det med mere omtanke end andre. Find din type her!

1) Den ubekymrede
Du bruger en rigtig stor del af din morgen under bruseren for at kunne vågne. Du glemmer måske at slukke vandhanen, når du børster tænder, fordi du også lige multitasker dig gennem at lukke hunden ind, tage sko på og pakke din taske. Du skænker i det hele taget aldrig nogensinde dit vandforbrug en tanke – det er kedeligt. Og dine vandhaner, bruser og toilet er godt +10 år gammelt, men hvorfor udskifte noget, der fungerer fint?

2) Den afslappede
Du vil egentlig hellere bruge dine penge på nyt tøj og solskinsferier end på vandregningen. Men det er lidt besværligt at huske alle de spareråd. Du har ikke lige fået skiftet toilettet til to-skyl eller bruseren til en vandbesparende. Men du husker at slukke vandet efter dig, når du laver mad og børster tænder. Til gengæld kører du tit kun en halvt fyldt vaskemaskine, for det går stærkt derhjemme. Og når du er på farten, køber du gerne en flaske vand til at slukke tørsten.

3) Den miljøbevidste
Du bruger i høj grad vand med omtanke. Du ved, hvor mange liter og ikke mindst kroner du kan spare med energivenlige armaturer – og du nyder dit brusebad med indbygget luftblanding. Du kan godt lide nemme og smarte sparemetoder. Og din familie har desuden set lyset i vandhaner med koldstart, og det har din økonomi også. Men det betyder ikke, at dine børn ikke kan nyde et varmt karbad, og selvfølgelig får de lov til at lege under havevanderen om sommeren.

4) Den hellige
Du kunne ikke drømme om at købe vand på flaske! Derfor har du altid din egen flaske til postevand med i tasken. Hjemme hos dig deler I toiletskyllene, og hvis man kan tisse, når man alligevel står i badet, er det kun en gevinst. Du ejer ikke en vandslange, men vander haven og vasker bilen med kander og balje. Og alle vandinstallationer i dit hjem er naturligvis de mest vandbesparende på markedet.

1 kommentar

Leave a Reply

%d bloggers like this: