Kan din familie også spare 1000 kr. om året?

De færreste tænker meget over deres vandforbrug. Og slet ikke i en travl hverdag. Men det gjorde familien Bergstedt fra Tistrup i Vestjylland, og på 14 dage sænkede de deres vandforbrug med 17%. Det svarer til en årlig besparelse på næsten 1000 kr. Du kan nemt gøre dem kunsten efter.

Du tænker nok ikke over dit daglige vandforbrug. Men ligesom at vi skruer ned for varmen og skifter til sparepærer, så kan få ændringer i dine vandvaner give dig store besparelser. Der er masser af små tips til din hverdag, som du kan læse her på bloggen, men du kan også gøre det nemt for dig selv ved skifte til nyere, vandbesparende armaturer. På den led bliver vandbesparelser til en helt naturlig del af hverdagen, uden du skal lave store ændringer i dine vaner.

Familien Bergstedt fra Tistrup gjorde det nemt ved at skifte til vandbesparende armaturer og deltog i en test med os i 14 dage for at måle, hvor store besparelser de rent faktisk kunne opnå. Familien består af Mette og Henrik og deres to teenagedøtre. De fik skiftet deres vandhaner ud med vandbesparende modeller og deres brusere ud med en, som tilfører luft til vandet, hvilket både sparer vand og giver en mere behagelig oplevelse.

Resultaterne taler for sig selv. På blot to uger havde familien samlet set nedsat deres vandforbrug med 17%. Det svarer til en besparelse på 915 kr. om året. Det vil jeg på godt jysk kalde: ikke så dårligt endda!

20170504 FM testfamilie sjælland
Er du egentlig klar over, hvor meget du kan spare ved at skifte til vandbesparende armaturer? Se her hvordan du også kan spare en masse penge.

Husets store sparegris er også miljøvenlig
Før forsøget tænkte familien Olesen ikke meget over deres vandforbrug, men de går op i at passe på miljøet – og det går hånd i hånd med også at spare på vandet. Energivenlige vandhaner kan både sænke dit vandforbrug vha. forskellige teknologier, og så kan de sænke dit energiforbrug.

Det kræver nemlig også energi at varme vand op. Men vandbesparende armaturer gør, at du bruger mindre varmt vand i dagligdagen og altså mindre energi, hvilket i sidste ende sparer dig penge og beskytter miljøet.

Nyt er ikke altid vandbesparende
Selvom dine armaturer er nye, er de ikke nødvendigvis vandbesparende. Det kunne familien Olesen konstatere. Deres armaturer var kun 4 år gamle, men alligevel kunne de spare næsten 20% ved at skifte til andre modeller. Far Henrik sagde: ”Jeg er overrasket over, at tallet er så stort, da vi har rimelig nye armaturer i forvejen. Så det er bare flot!”

Det kan jeg kun give Henrik ret i. Det er en rigtig flot besparelse. Og selvom jeg har arbejdet som energirådgiver i mange år, så er det stadig til lige så stor glæde at se en familie eller virksomhed opdage, hvor meget de kan spare på vand- og energiregningen ved blot at tænke i smartere løsninger.

3 kommentarer

Leave a Reply

%d bloggers like this: