Den dag jeg lærte at elske postevand

Nogle gange finder du først ud af, hvad der er godt, når du skal undvære det. Den lektie lærte min familie og jeg i vores sommerferie.

Nu har jeg blogget om at bruge vand med omtanke i et års tid – og jeg er flere gange vendt tilbage til glæderne ved vores postevand herhjemme. Noget af det, jeg kæmper for, er, at vi ikke må tage vores danske drikkevand for givet. Som med så mange andre ting mærker du det først rigtigt, når du skal undvære det. Det skete for mig i sommer.

vandteknologi
Kan Danmark gøre en forskel ude i verden? Svaret er klart ja. For vandteknologi er faktisk en af vores spidskompetencer på det globale marked. Bliv klogere på det lige her.

Jeg var på tre ugers ferie i USA og Canada med min familie. Det var rædselsfuldt. Altså ikke selve ferien, men at skulle drikke flaskevand døgnet rundt. Både mine børn, min mand og jeg selv mærkede virkelig savnet af det danske postevand på egen krop!

Jo, du må godt drikke vand fra hanen derovre, men det smager altså bare ikke godt. Færdig snak. Det har den her gennemtrængende smag og lugt af klor. Selv når det er koldt og med isterninger i, som mange amerikanske diners serverer. Kloren er nødvendig for at rense vandet, men nogen fornøjelse at drikke er det ikke.

Derfor gik vi hurtigt over til at købe flaskevand til at dække vores væskeindtag. Fem mennesker, der skal drikke cirka to liter vand hver dag i tre uger. Det løber op! I penge, men også i plastikaffald, og i den tid du skal bruge på indkøb. Fun fact (som ikke er så sjovt): amerikanerne bruger 2,5 millioner plastikflasker hver time.

Selvom smagen var bedre på flaske end deres postevand, så er flaskevand altså ikke lige så friskt som herhjemme. Vi fandt også ud af, at der var forskel i smagen på de forskellige mærker af vand, og der var til sidst nogle, vi helt undgik.

Nå, det skal ikke være en klagesang om dårligt flaskevand det her. Men hold op, hvor var vi glade for at komme hjem, tænde for vandhanen, og drikke et stort glas koldt, dansk postevand. Det var den dag, jeg og min familie for alvor lærte at elske vand fra hanen. Vi er altså heldige, os danskere.

Leave a Reply

%d bloggers like this: