Går du en vandskadesfri vinter i møde?

Boligmagasiner og -portaler har de seneste måneder bugnet af tips til, hvordan du gør din bolig klar til vinteren. Fælles for alle tips er, at vi ved i bund grund godt, at det ville have været optimalt at få tømt tagrenderne, revet de nedfaldne blade væk fra lyskasser og kloakriste og have vintersikret tag, gavl, vinduer og isolering. Men måske er du heller ikke helt i mål med alle gøremålene endnu? Jeg skal ikke være den med den løftede pegefinger, for der er også ting hjemme hos mig, der stadig kan nå at blive fikset inden den seriøse frost sætter ind.


Jeg har dog ét tip, som jeg vil anbefale dig at bruge 30 sekunder på – og mere tager det ikke. Det lover jeg. Til gengæld kan det spare dig for timevis af ærgrelser og tid i dialog med dit forsikringsselskab, hvis først skaden er sket. Vi har lavet en lille video, der på 17 sekunder viser, hvor hurtigt du vandskade-sikrer din udendørshane:

Undgå frostsprængte vandrør

Rigtig mange boligejere glemmer nemlig at fjerne de plastik-tilkoblinger, der forbinder udendørshanen med haveslangen, og for langt de fleste udendørshaners vedkommende, så er de ikke frostsikre med disse koblinger monteret på.

Næste gang du går ud med skraldespanden, så tjek lige om der sidder noget på din udendørshane. Hvis der gør, så skru det af og gem det væk til foråret atter melder sin ankomst. Så længe der er risiko for nattefrost, er der risiko for at dine vandrør sprænger indeni væggen. Og det er altså noget skidt, for der går rigtig lang tid, før du opdager, at der er hul i røret. Det koster dyrt – i både unødigt vandspild og ikke mindst i udbedring af skaden.

Nu er rådet givet videre til dig, så kan du passende give det videre til f.eks. din nabo.

Ha’ en god vandskadesfri vinter.

Foto1
På 14 dage sænkede familien Bergstedt fra Tistrup i Vestjylland deres vandforbrug med 17%. Det svarer til en årlig besparelse på næsten 1000 kr. Du kan nemt gøre dem kunsten efter. Se hvordan her.

Leave a Reply

%d bloggers like this: