Tis i badet

Kan man spare penge ved at tisse i badet?

Mange af os gør det sikkert. Tisser mens vi er i brusebad. Men hvor mange penge sparer man egentlig ved at undgå et par toiletskyl i ny og næ. Og hvad betyder tis i brusekabinen for hygiejnen?

Vandet løber, du er på vej i brusebad, og pludselig skal du tisse. Nogle vælger at gøre det i badet, mens andre får det overstået på toilettet først.

Forleden kom jeg til at tænke på, om det kan ses på vandregningen, hvis man vælger at tisse i badet engang imellem i stedet for i toilettet. Og så kom jeg til at tænke på, om urinen egentlig har en påvirkning for hygiejnen på badeværelset.

Jeg er heldigvis ikke den første til at stille alle de spørgsmål. I Storbritannien har man faktisk undersøgt, hvor meget vand man kan spare ved at tisse i badet engang imellem, i stedet for i kummen.

Spar på vandet
Hvordan sparer man bedst på vandet? Vi giver dig 10 simple tips.

26 olympiske bassiner

En gruppe britiske universitetsstuderende opfordrer i forbindelse med undersøgelsen deres medstuderende til at tisse i badet om morgen, da det ifølge dem vil spare nok vand til at kunne fylde 26 olympiske svømmebassiner på et år.

Deres undersøgelser viser også, at man vil kunne spare 720 millioner liter vand om året, hvis hele Storbritannien følger trop.

Men jeg kunne stadig godt tænke mig at vide, hvor meget man vil kunne spare i hver enkelt husstand herhjemme.

Næsten 50 procent af os tisser i badet

I et indlæg fra Bolius har man netop gjort op, hvor meget der spares ved at undgå et par toiletskyl om ugen.

Cirka 49 procent af os tisser i badet, og der er faktisk en del penge at spare ved at gøre det. Ifølge Bolius går 15 procent af vores vandforbrug i hjemmet til at skylle ud i toilettet, og det svarer cirka til 5.700 liter vand om året.

Tisser man i badet et par gange om ugen, giver det en besparelse på 392 kroner beregnet ud fra den gennemsnitlige vandpris i 2017 på 6,9 øre pr. liter

Ved at tisse i badet sparer man desuden også penge på toiletpapir, ligesom man skåner miljøet ved at bruge mindre vand.

Uhygiejnisk eller ej

Bolius har også undersøgt, om det er uhygiejnisk at tisse i badet, og deres konklusion er nej. Det er det ikke. Især ikke hvis man tisser i begyndelsen af badet, for så sikrer man, at urinrester på en selv og i brusebadet skylles væk.

Der kan opstå lugtgener efterfølgende, hvis man ikke får skyllet al urinen væk fra badet, men der er ikke risiko for at skade brusekabinen eller afløbet.

Der er kun en lille risiko for, at urinen smitter af på fuger og lignende, men det vil en normal rengøring af brusenichen klare.

Så næste gang du står under bruseren og skal tisse, kan du altså roligt gøre det. For hvert toiletskyl du kan spare, er en besparelse på både økonomien og for miljøet.

2 kommentarer

Leave a Reply

%d bloggers like this: