Københavnske skoler i kamp mod vandspild

Efter et succesfuldt testprojekt om at spare på vandet er alle 70 skoler i Københavns Kommune ved at få nye vandhaner. De sikrer ikke bare, at der bliver sparet på vandet og pengene, men også at der ikke opstår oversvømmelser.

100.000 kr. Så meget regner man med, at de 70 københavnske skoler hver vil kunne spare pr. år, når de får udskiftet samtlige vandhaner på skolerne.

Projektet er sat i gang af Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune efter en test på Tingbjergskolen, hvor man nåede en besparing på 30 procent på vandforbruget ved at installere nye vand- og energibesparende vandhaner.

De gode resultater har banet vejen for en bevilling på seks mio. kr. til, at samtlige 70 skoler i Københavns Kommune kan få nye armaturer, og det projekt er nu ved at blive ført ud i livet.

Hurtige resultater

Valby Skole var en af de første skoler, der fik udskiftet alle sine vandhaner, og her gentog de positive resultater fra testprojektet sig hurtigt.

Således var forbruget af vand i august 2017 på 159 m3, mens det i samme måned året før lå på 237 m3. Det er en besparelse på 33 procent.

Udover at det naturligvis betyder, at der bliver sparet på vandet og dermed pengene, gør det også hverdagen lettere for skolerne på andre måder.

730 børneinstitutioner er næste skridt

De nye vandhaner er automatiske, så der kan ikke længere ske oversvømmelser, hvis elever glemmer at slukke for vandet, for man kan slet ikke glemme det – de nye armaturer slukker nemlig af sig selv.

Samtidig er vandhanerne robuste, så på Tingbjergskolen, som har haft armaturerne i længst tid, har man ikke oplevet, at de er blevet ødelagte siden udskiftningen.

Efter succesen med de nye vandhaner på skolerne i Københavns Kommune, er næste skridt at føre projektet videre i kommunens 730 børneinstitutioner.

Læs også: 8 spørgsmål, du skal overveje, når du vælger din nye vandhane eller bruser

1 kommentar

Leave a Reply

%d bloggers like this: