Daglig hygiejne er vigtig – 5 vandtips der virker

En god hygiejne er vigtig. Både i din hverdag og for samfundet generelt. 

Er det bedst at vaske hænder i varmt eller kold vandt? Og hvordan bliver fremtiden mere hygiejnisk? Det er nogle af de spørgsmål, du måske har undret dig over, og som du kan finde svar på i vores blogindlæg, som vi her har samlet i et lille tema til dig.

1. LÆS: Fremtiden er berøringsfri

Berøringsfrie vandhaner er efterhånden blevet så raffinerede, at du nu bør overveje, om din næste vandhane derhjemme skal være udstyret med den smarte teknologi. Men det er ikke kun for nemhedens skyld, at det er en god ide med en kontaktfrie vandhaner.

2. LÆS: Vandhanen – en bakteriebombe du ikke vil lægge hånd på
Når du drejer på vandhanen for at lukke for vandet efter at have vasket hænder, kan du potentielt trykke op til 50.000 bakterier i hånden. På den ene side, skal man ikke blive bakterieforskrækket, men samtidig er der ting, du kan tænke over, for at undgå at sprede for mange sygdomsbakterier.

Eksperter anbefaler, at man lukker vandhanen med et stykke papir, når man har vasket hænder. På den måde tværer man ikke de rene hænder rundt i en bakteriebefængt vandhane

Spørgsmålene om bakterier stopper ikke der – for er det vigtigt, om vandet er koldt eller varmt, når du vasker hænder efter toiletbesøg eller madlavning? Det gør det tredje blogindlæg på listen dig klogere på én gang for alle.

3. LÆS: Bliver dine hænder renest i varmt eller koldt vand?
At vaske hænder er noget, vi alle gør flere gange i løbet af en dag. Men er du bevidst om, om du gør det rigtigt, og kan vandet have en forkert temperatur?

Håndvask varmt koldt vand
Uanset temperatur, fjernes en del bakterier ved at gnide hænder og skylle dem. Det ville dog kræve vand på mindst 60-65 grader for decideret at ‘dræbe’ bakterier – en temperatur ingen kan ingen holde ud at vaske hænder i.

Vand er essentielt for mennesker, og vi drikker det hver dag. Så når det kommer til vand og hygiejne er vandflasken et oplagt emne at tage op – hvor ofte skal den egentlig vaskes? Kommer der virkelig bakterier i den?

4. LÆS: Så ofte skal du vaske din vandflaske
Et godt råd er at købe en ordentlig drikkedunk, som nemt kan gøres rent og vaskes hver dag. På den måde kan du drikke rent vand, hver dag.

Rengøring af drikkedunk

Blogindlægget om vandflasker er et af de mest læste. Få flere gode råd her.

Hygiejne er vigtigt, og der er ingen grund til at blive bakterie forskrækket. Bakterier er også en god ting, men der er også nogle som vi skal undgå. Én af dem er legionella.

Undgå Legionella i badevandet
Legionella kan findes i badevandet

5. LÆS: Undgå de farlige bakterier i badevandet
Legionellabakterien er livsfarlig. Desværre ligger Danmark i toppen af statistikken over lande med legionella-tilfælde, og ingen ved rigtig hvorfor. Det gode er, at det er let at minimere risikoen for at blive syg, når man snupper et bad. Læs mere her.

 

1 kommentar

Leave a Reply

%d bloggers like this: