“Iskoldt vand en varm sommerdag er det bedste vand”

I den tørre sommer i 2018 var Alsønderup Vandværk ved Hillerød et af de steder i landet, hvor der blev slået alarm, fordi det var svært at følge med vandforbruget.

Til Sjællandske Dagblade sagde bestyrelsesformand Jan Richelsen:

“Folk vander have og blomster. Vi kan se, at forbruget går helt amok mellem klokken 19.30 g 21.30. Men vores fjende nummer 1, er når folk kører ned i Harald Nyborg og køber et vandbassin til 100 liter vand, og fylder det op. Og to dage efter tømmer de det igen og fylder det op igen.”

Til TV2 Nyhederne fortalte han, at vandværket sendte en sms til forbrugerne. I den stod “Brug vand med omtanke. Spar på vandet. Vand kun tidlig morgen eller sen aften”. Det hjalp dog ikke, så situationen blev først bedre, da forbrugerne mødte på arbejde igen mandag morgen – og altså ikke havde tid til at vande have og fylde vandbassiner.

Den 22. marts er det FNs Vandets Dag, og vi har benyttet lejligheden til, at stille Jan Richelsen og en række andre 5 vandspørgsmål.

 

Vi giver ordet til Jan Richelsen, der ud over at være bestyrelsesformand for vandværket i det daglige er servicetekniker:

 

 

1. Flaskevand eller postevand? 

Postevand.

2. Jeg drikker vand, når … 

… jeg er tørstig.

3. Det bedste vand, jeg har smagt, var …

…iskoldt vand en varm sommerdag.

4. Hvad gør du for at spare på vandet? 

Alt hvad der er muligt.

5. Får du nogensinde dårlig samvittighed over dit vandforbrug? Hvis ja, hvorfor?   

Nej for jeg betaler for det.

Leave a Reply

%d bloggers like this: