“Flaskevand er for dyrt og unødvendigt”

Fremtidens politikere er at finde i ungdommen. Faktisk er det slet ikke svært, at finde dem og heller ikke deres holdninger til vand.

I forbindelse med Folketingsvalget d. 5. juni sætter Vand med Omtanke det danske drikkevand på dagsordenen.

Det gør vi ved at spørge unge politikere fra de forskellige partier i Folketinget og ungdomspartierne, hvad deres vandvaner er?

Folketingskandidat for SF, Signe Munk er den næste i rækken:

Flaskevand eller postevand?

Klart postevand. Flaskevand er for dyrt og unødvendigt, og forbruget af plastik til at fremstille flaskerne belaster miljøet.

Jeg drikker vand, når…

… jeg er tørstig.

Det bedste vand, jeg har smagt, er

Når jeg har spillet en fodboldkamp i solskin og hungrer efter vand. Så smager vand, selv i en fælles drikkedunk, fantastisk.

Hvad gør du for at spare på vandet?

Jeg slukker for vandet under opvask. Vi har en tønde, som opsamler regnvand til vanding af haven, og så tager jeg ikke så lange bade.

Får du nogensinde dårlig samvittighed over dit vandforbrug?

Ja, når jeg en sjælden gang fylder badekarret.

Hvad tænker du, vi som samfund kan gøre for, at forbrugere, virksomheder og offentlige organisationer bruger vores danske drikkevand bæredygtigt?

Jeg tror, at man skal fremme vandbesparende teknologier og produkter gennem lovgivning. Og så tror jeg, at vi skal fortsætte med at minde hinanden om, at vi skal passe på vores drikkevand, miljø og kloden.

Sådan gjorde vi:
Vi har kontaktet både unge folketingskandidater og ungdomspolitikere fra ungdomspartierne. Vi har kontaktet politikere fra alle de partier, som pt. er repræsenteret i folketinget, eller det tilsvarende ungdomsparti. Vi har forsøgt at kontakte politikere fra alle landsdele.  

Leave a Reply

%d bloggers like this: