‘For manges vedkommende (også mit) er vand noget, der bare er der’

Hvilke vandvaner har du? Det spørgsmål har vi stillet en række unge politikere i forbindelse med Folketingsvalget, da ungdommen er fremtiden.

“Det er vigtigt at passe på grundvandet, så vi ikke i fremtiden skal tænke over, om vi kan få vand ud af hanen.”

Det mener ungdomspolitiker og suppleant til Hovedbestyrelsen i DF Ungdom, Kasper Sørmer-Sørensen.

I forbindelse med det kommende folketingsvalg vil Vand med Omtanke sætte det danske drikkevand på den politiske dagsorden.

Da ungdommen er fremtiden, spørger vi derfor en række unge folketingskandidater og ungdomspolitikere fra ungdomspartierne,  hvad deres vandvaner er?

For Kasper Sørmer-Sørensen har spørgsmålene faktisk givet stof til eftertanke.

Flaskevand eller postevand?

Postevand

Jeg drikker vand, når…

…Når jeg er tørstig og typisk i forbindelse med noget sport.

Det bedste vand, jeg har smagt, var…

Jeg kan ikke specifikt nævne det bedste vand, som jeg har smagt. Men jeg har haft de bedste oplevelser med vand, når jeg har drukket det fra hanen.

Hvad gør du for at spare på vandet?

Jeg må indrømme, at jeg faktisk ikke tænker over at spare på vandet! For manges vedkommende (også mit), er vand noget, der bare er der. I bund og grund, så er det jo en dybt forkastelig holdning.

Man bør i den grad tænke på, hvordan man bedst sparer på vandet hver dag.

Får du nogensinde dårlig samvittighed over dit vandforbrug?

Det er ikke noget, som jeg tænker på i hverdagen. Jeg er heller ikke en som sviner med mit vandforbrug. Men det er da klart, at når jeg svarer på de her spørgsmål, jamen så begynder jeg, at tænke over, om jeg i virkeligheden bør have dårlig samvittighed?

Hvad tænker du, vi som samfund kan gøre for, at forbrugere, virksomheder og offentlige organisationer bruger vores danske drikkevand bæredygtigt?

Vi skal allesammen være langt bedre til at passe på vores vand. Vi tager det, at der er vand, som en selvfølge, men sandheden er, at vi dagligt forpester vores grundvand. Vi skal stoppe med at bruge pesticider der, hvor vi borer efter vand. Hvis vi fortsætter på denne måde, så går der ikke længe før, vi ikke kan tage det, at vi har rent vand som en selvfølge.

Sådan gjorde vi:
Vi har kontaktet både unge folketingskandidater og ungdomspolitikere fra ungdomspartierne. Vi har kontaktet politikere fra alle de partier, som pt. er repræsenteret i folketinget, eller det tilsvarende ungdomsparti. Vi har forsøgt at kontakte politikere fra alle landsdele.  

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: