“Jeg følte lidt, at jeg var i ét med naturen”

En valgkamp kan gøre selv den skarpeste politiker tørstig. Vi spørger unge politikere, hvad deres vandvaner er.

Der er mange emner, som bliver debatteret i forbindelse med folketingsvalget. Det er lige til at blive tør i halsen af. Men hvad med vandet?

Vand med Omtanke sætter vandet på dagsordenen og spørger unge folketingskandidater og ungdomspolitikere fra ungdomspartierne, hvilke vandvaner de har?

Sinem Demir, folketingskandidat for Enhedslisten undgår især, at vandet i vandhanen løber uden at blive brugt. 

Flaskevand eller postevand?


Postevand. Og jeg håber, mit svar kan blive ved med at være postevand, derfor er vi nødt til at beskytte vores vand mod pesticider. Det er et politisk valg.

Jeg drikker vand, når …


Som det første når jeg står op, og som det sidste inden jeg går i seng. Jeg står sågar op om natten for at drikke vand og drikker vand flere gange i løbet af dagen.

Det bedste vand, jeg har smagt, var …


… fra en brønd i en tyrkisk landsby tror jeg. Det var så koldt og frisk, og jeg følte lidt, at jeg var i ét med naturen.

Hvad gør du for at spare på vandet?


Jeg tager kortere bade end, hvad jeg gjorde for blot fem år siden. Derudover holder jeg altid mit glas eller min flaske under hanen, når jeg tænder for vandet og slukker igen det sekund, den er fyldt op.

Og jeg bruger en opvaskebalje til at vaske op i.  

Får du nogensinde dårlig samvittighed over dit vandforbrug?


Jeg får dårlig samvittighed over, hvordan vi har rent drikkevand, mens man ikke har det i resten af verden.

Hvad tænker du, vi som samfund kan gøre for, at forbrugere, virksomheder og offentlige organisationer bruger vores danske drikkevand bæredygtigt?

Vi skal først og fremmest stoppe med at få sprøjtegift i vores drikkevand.

Derudover skal vi genindføre randzonerne i landbruget. Få omstillet til 100% økologi.

Vi skal have krav til alle offentlige institutioner og private virksomheder om løsninger, der minimerer forbrug af vand. Og også have obligatorisk implementering af vandspare løsninger i alle boliger, eks. vandhaner med censorer og  intelligente brusehoveder m.m.

Sådan gjorde vi:
Vi har kontaktet både unge folketingskandidater og ungdomspolitikere fra ungdomspartierne. Vi har kontaktet politikere fra alle de partier, som pt. er repræsenteret i folketinget, eller det tilsvarende ungdomsparti. Vi har forsøgt at kontakte politikere fra alle landsdele.  

Leave a Reply

%d bloggers like this: