Stort tema: Læs alt om flaskevand vs. vandhane-vand

Hvorfor betaler vi for meget for vores vand? Vi kan tappe det reneste drikkevand nærmest gratis fra hanen, men hvert år bruger vi danskere 2 mia. kr. på flaskevand. Dyk ned i et af de emner, som vi på Vand Med Omtanke har blogget allermest om.  

Det lyder for godt til at være sandt, men vand fra hanen er både billigere, bedre og mere miljøvenligt end flaskevand. Alligevel er det en nationalsport at købe flaskevand. Men hvorfor er det lige, at vi lukker øjnene for både pris, kvalitet og miljø, når det kommer til vand?

se hvad der sluger energi i dit hjem
900 gange sundere og 667 gange billigere

Nogen forklarer købet af flaskevand med, at de synes det smager bedre. Og der kan faktisk godt, være forskel på smagen af vores drikkevand fra hanen. Der er 10 ting, som har indvirkning på smagen.

 

Bliv klogere på smagen af vand, og find ud af, hvem der har Danmarks mest velsmagende drikkevand.

Hvor friskt vand er, går vi også ofte op i, når vi åbner køleskabet og kigger på vandkanden i lågen. Eller når du trykker på  kaffemaskinen og ikke kan huske, hvor længe vandet har stået i beholderen? Bør du tømme den, og fylde nyt på? Hvor gammelt kan vand blive, før det ikke længere er sundhedsmæssigt forsvarligt at drikke det?

Som udgangspunkt kan vand holde i flere år, hvis det er i en lukket beholder. Sådan lyder det fra den norske vandekspert Truls Krogh, der er afdelingsleder på Avdeling for vannhygiene ved Folkehelseinstituttet.

Et godt alternativ til at købe vand på flaske er at have en god drikkedunk, som nemt kan rengøres. På den måde, kan du altid have vand med dig på arbejde, i skole eller træning – uanset, hvor du skal hen. På den måde sparer både du og miljøet penge.

Rengøring af drikkedunk
Så ofte skal du vaske din drikkedunk. Læs mere her.

Vand eller vand?

Pris og smag er to ting, som adskiller på flaskevand og postevand fra hinanden. Men hvad er forskellene egentlig?

 

Bliver du tørstig af at drikke?
Vand er livsvigtigt for mennesker, men nogle drikkevarer gør dig mere tørstig. Kaffe og sodavand blandt andet giver dig en følelse af tørst, selvom de indeholder vand. Årsagen er dog ikke den samme. Læs mere om, hvorfor vi kan blive tørstige af at drikke væske med vand i her. 

Kan man blive tørstig af at drikke
Kan man blive tørstig af at drikke? Få svaret lige her.

Vand kan mere end at slukke vores tørst. Det kan både give os velvære i et boblebad eller sjov med sæbebobler. Vi har samlet lidt inspiration til, hvordan du kan bruge vandet fra vandhanen til andet end at drikke her. Måske betyder det endda, at du kommer til at drikke mere vand i løbet af en arbejdsdag, hvilket har mange gavnlige effekter.

Vidste du, at et fornuftigt flow i dit vandindtag gør en forskel på din hverdag? Ikke mindst når du er på arbejde. Både din produktivitet og dit humør ryger i vejret, når du husker at drikke nok vand.

1 kommentar

Leave a Reply

%d bloggers like this: