Boligforening scorer 1,7 mio. kr. på at skifte armaturer

En udskiftning af vandhaner og brusere i 733 lejligheder har sparet Lejerbo Boligforening i Hvidovre for 1,7 mio. kr. om året. Det giver penge til istandsættelse og renovering.

1,7 mio. kr. om året. Så mange penge sparer Lejerbo Boligforenings afdeling 44 i Hvidovre, efter samtlige af dens 733 lejligheder har fået skiftet vandhaner og brusere ud med nye, der er miljøvenlige.

Beløbet kommer af, at de nye armaturer sparer 33 procent på forbruget af det kolde vand, mens besparelsen på det varme vand løber op i 41 procent uden at forringe komforten.

Økonomisk sparer det boligforeningen for 974.400 kr. om året i vand og 700.000 kr. i energi på at varme det varme vand op.

Svært ved at få armene ned

Udskiftningen blev sat i gang efter et fire måneders forsøg med de nye energirigtige armaturer i 16 af afdelingens lejemål.

Boligforeningens ledelse havde svært ved at få armene ned over resultatet, som netop lød på en besparelse på 33 procent på det kolde vand og 41 procent på det varme.

Det resultat er senere blevet verificeret af Teknologisk Institut, som mener, at den største besparelse kommer af udskiftningen af brusearmaturerne.

Udgifterne til de mange nye vandhaner og brusere tjente sig ind på et-to år.

Lejerbo Boligforening vil nu bruge de sparede penge på istandsættelse og renovering af sine lejligheder.

Læs også: Københavnske skoler i kamp mod vandspild

Leave a Reply

%d bloggers like this: