Med nye vandhaner går Hvidovre ind i klimakampen

Flere institutioner og kommunale bygninger i Hvidovre er blevet udstyret med nye energirigtige vandhaner. De sparer på vandet og pengene, og så er de en del af kommunens plan om at blive mere klimavenlig.

I Hvidovre Kommune går man meget op i klimaet – faktisk i en sådan grad, at kommunen har udpeget 70 klimaambassadører, der skal finde områder i Hvidovre, hvorpå man kan gøre noget på en mere miljørigtig måde eller nedbringe CO2-udslippet.

Det store fokus på klimaet i Hvidovre Kommune kommer blandt andet af, at det er en af Danmarks 71 klimakommuner, hvilket vil sige, at kommunen har forpligtet sig til at nedbringe CO2-udslippet fra egne aktiviteter med mindst to procent om året.

Noget, der eksempelvis udleder CO2, er brugen af varmt vand, og det samt det generelle vandforbrug har Hvidovre Kommune fået sænket betydeligt.

Besparelse på 100.000 kr.

130 gamle vandhaner er blevet skiftet ud med nye energirigtige på Hvidovre Rådhus, hovedbiblioteket og medborgerhuset efter en positiv test på to skoler og en daginstitution i kommunen.

Det drejer sig om Gungehusskolen og Dansborgskolen, hvor de nye vandhaner ledte til besparelser på 44 procent på vandforbruget, mens brugen af varmt vand blev reduceret med 38 procent.

I daginstitutionen Cirklen lød resultatet på 32 procent mindre vand og 40 procent mindre varmt vand.

Hvidovre Kommune forventer at kunne spare over 100.000 kr. om året på vand og energi til disse tre matrikler alene.

Flere fordele ved nye vandhaner

Martin Fjellerad er driftsansvarlig i Hvidovre Kommune, og han ser specielt tre fordele ved de nye vandhaner; de sparer på energien, nye vandhaner betyder, at der bliver luget ud i de gamle, og vedligeholdelsen af de nye er nemmere og mindre tidskrævende.

Kommunen er nu ved at undersøge, hvilket der skal være det næste indsatssted i Hvidovres plan om at blive mere klimavenlig.

Læs også: Sådan vælger du den rigtige vandhane

Leave a Reply

%d bloggers like this: