Politiet fandt inspiration hos politiet: Vi skal spare på vandet

Efter at have hørt om vandbesparelserne på Politiskolen i Brøndby er Helsingørs Politistation nu fulgt i skolens fodspor og har installeret nye armaturer for at spare på vandet.

På en politistation er der aktivitet døgnet rundt, og dermed bruges vandhaner og brusere også dag og nat. Med 400 ansatte samt 68 vandhaner og 8 brusere løb Helsingør Politistations vandforbrug indtil årsskiftet således op i 71 liter vand i døgnet.

I dag lyder den dog på 53 liter om dagen – altså et fald i forbruget på 25 procent – efter stationen har fået skiftet samtlige armaturer ud med nye, der har sensorer og automatisk slukker efter et vist antal sekunder.

En vandspare-case har vist, at Helsingør Politistation, der er hovedstation for Nordsjællands Politi, sparer 24 procent på det totale vandforbrug og 36 procent på det varme vand med de nye vandhaner og brusere. Det løber årligt op i en besparelse på 42.000 kr., og projektet har en forventet tilbagebetalingstid på 2,4 år.

Politiet vil reducere sit vandforbrug
De gamle armaturer blev installeret, da bygningen, Helsingør Politi holder til i, blev taget i brug i 1992, så Samir Hariri, der er ansvarlig for den daglige bygningsdrift for Nordsjællands Politi, var på udkig efter nye. I den forbindelse var det vigtigt for ham og for politiet, at den nye løsning ville spare vand og energi.

Samir Hariri havde hørt om Politiskolen i Brøndby, der med nye armaturer har opnået en vandbesparelse på 25 procent og en reducering af brugen af varmt vand på 53 procent.

Der er ligeledes gennemført vand- og energicases på Politiområdet ved Ejby, og flere af politiets ejendomme står for tur.

Arrester følger forhåbentlig med
Energirådgiver Claus Dennis fra FM Mattsson Mora Group, der har været med til at udføre vandcasen på Helsingør Politistation, håber, at lignende projekter kan gennemføres i Kriminalforsorgens arrester.

Han afslører, at en foreløbig stikprøve har vist, at vandforbruget i Helsingør Arrest er over seks gange højere end hos Helsingør Politistation.

De penge, Helsingør Politi, har sparet ved at tage nye armaturer i brug, skal nu bruges på yderligere energibesparende tiltag. Derudover skal erfaringerne med besparelsen på vand deles med andre politikredse, der måske vil finde inspiration til at gøre det samme.

Læs her, hvordan du selv kan spare på vandet

Leave a Reply

%d bloggers like this: